Llibres de Lectura

Molt bon dia a tots i a totes,aquest serà un dels darrers missatges abans de començar oficialment les vacances d’estiu. Recordau que si no heu pensat a recollir els vostres llibres, quaderns, carpetes o bé no heu entregat encara els llibres de lectura (biblioteca, anglès,…) o ordinadors que se vos hagin deixat en préstec. Podeu fer-ho el dia de l’entrega de notes.
Si no ens veiem per l’escola aquests dies,
desitjar-vos MOLT BON ESTIU!

Diana 😘💌

Tutoria online d’acomiadament

Bon dia i bona setmana nins i nines de 5èB! Aquest divendres 19 farem una tutoria d’acomiadament online (via ZOOM). Intentarem entrar tots junt (a veure què tal va), per tant no hi haurà grups. La trobada online serà a les 10:30, ja vos enviaré el link minuts abans… Una aferrada!!

Summer Time

Molt bon dia a tots i a totes 😍,ara ja sí que sí que està arribant el moment de dir adéu. Ens queden uns dies encara per endavant i ara fa un any seria setmana de platja, tallers, assajos, música, jocs, ….

Així que aprofito per acomidar-me fins al curs vinent si no ens topam per l’escola aquests dies. Donar-vos l’enhorabona per la gran feina feta, per l’esforç realitzat, per les energies invertides; però sobretot per la força de voluntat demostrada, no era fàcil!
Aquest missatge va per a tots vosaltres, famílies, alumnes, mestres de suport, … Per a tots i totes que heu fet possible aquest treball en equip. Tots teníem un mateix objectiu… Treballar pel bé dels nostres alumnes, de vosaltres!

Podeu fer una gran respirada, ben sentida perquè ho heu aconseguit! Ja està! Congrats! I’m super proud of you all and I really appreciate your effort! That means a lot to me. Enjoy your summer time as much as possible, relax, have fun, please disconnect all the electronic appliances, I’ll do it for sure as soon as I can 🤗.

My best wishes,
now and always,
Encara a un clic!
Diana 😘💌

Entrevista als alumnes de 5èB

El divendres 12 de juny es realitzaren les primeres mini-tutories amb el grup de 5è d’EP. Es feren dos torns dels grups:

Grup 1 de 09:30 a 11:00 i Grup 2 de 11:30 a 13:00. Els ànims estaven molt bé i els/les alumnes molt tranquils; fet molt positiu donada la situació. 🤗

Per tal d’entrar al centre haguérem de seguir un protocol molt senzill, però clau:

– Desinfecció de soles de sabates i gel desinfectant.

Tothom vingué amb les seves mascaretes i de fet, de lo més fashion totes i cada una d’elles. Aviat haurem de fer la desfilada de mascaretes tardó/hivern.

Anàrem cap a les aules on ens posaríem al dia; però aquest cop de forma presencial, sempre mantenint la distància de seguretat. Fou quan es posaren en pràctica les posicions del ball de fi de curs i els rotllos restauratius per assegurar-nos que així fos.

Després de parlar una mica de nosaltres realitzàrem unes tasques. Encetarem la dinàmica amb una breu història d’un pare i un fill on es parlava de la riquesa; aquesta història la poguérem extrapolar al confinament i canvi d’hàbits sobre allotjaments que la gent s’està plantejant en aquests moments (campering, turisme rural, tornada als pobles dels padrins, …); així com valorar què és realment la riquesa personal.

Se’ls explicà que hi ha més gent del que pensam que pensa com el pare; però que per sort també hi ha gent que fora pautes/indicacions/ té la mateixa mirada que el fill.

Així que es començà una entrevista entre els/les alumnes que vingueren i aquestes foren algunes de les respostes: 📝

1. Quines coses positives ha tingut el confinament per a tu?

– Aprendre a cuinar i a fer postres, gaudir més de la casa (abans per mi, només era el lloc on anava a dormir), unió entre desconeguts quan tots sortíem a les 8 per aplaudir, saber esperar, estar més temps amb la meva família, no tenir la necessitat de sortir al carrer, més temps d’autoreflexió i més tranquil·litat als carrers.

2. Quines coses positives ha tingut el confinament per a tots?

– Ara hi ha un major control i vigilància de seguretat, higiene i aforament; menys tràfic a les carreteres i sobretot ha estat un alè per la naturalesa on la flora i fauna s’han pogut recuperar.

🐬 🌍🐝🌻🌾

3. Quines coses posaries damunt la balança on depenent de com es miri té un caire positiu o negatiu?

Per una banda l’illa no està tan saturada, tenim més espai, les platges tenen un color espectacular i són per a nosaltres. Les carreteres no estan col·lapsades i hi ha menys renou. Per altra banda, a Mallorca vulguem o no, vivim del turisme/restauració. Tots els sectors: primari, secundari i terciari, directa o indirectament s’han vist afectats. Molts de pagesos, ramaders, agricultors, … han hagut de regalar bens/porcs o tirar patates, tomàtigues per excedent.

L’autoreflexió ha tingut les dues cares d’una mateixa moneda. Ens ha ajudat per pensar, observar, analitzar, baremar i classificar els nostres pensaments; però a la vegada allò que descobríem no sempre era agradable. No sempre la gent ha actuat com ens hagués agradat que ho fessin.

L’ús dels aparells electrònics ha fet que la comunicació fos més ràpida i que poguéssim realitzar tasques de l’escola; però quan ajuntàvem el temps de feina, amb el temps que dedicàvem a jugar, es traduïa a moltes hores emprant les tauletes, mòbils, ordinadors, … en resum, mirant una pantalla.

El confinament en sí ha provocat dos estats contradictoris. Ens avesàrem a no sortir i per tant ja quan teníem permís no ens feia ganes; però a la vegada el nostre cervell i cos sí que necessitava poder respirar aire fresc; així com la nostra vista poder obrir el seu camp visual i veure objectes a diferents distàncies.

El fet d’estar privats de veure’ns amb la família, al principi costava molt perquè es feia molt estranya la situació; però amb el començament de les fases podien arribar a saturar.

4. Quina cosa negativa ha tingut el confinament?

– Que no tothom l’ha respectat 100% i produïa tensions entre els adults.

– No poder anar al parc o emprar les piscines.

5. Si el curs vinent s’hagués de canviar el sistema de classes com ho plantejaríeu?

Aquí ha estat curiós veure que els infants ho han extrapolat a les seves realitats familiars i anaven explicant com ho fan ells a l’hora d’estar amb els seus pares o mares si aquests estan divorciats/separats.

Proposta 1: dilluns, dimecres, divendres un grup; dimarts i dijous el segon. I a la setmana següent bescanviar els dies.

Proposta 2: Torn matí i torn capvespre.

Aquesta opció ha sorgit davant la realitat que a molts d’ells els agrada dormir fins tard.

Proposta 3: Un dia sí, un dia no.

S’ha acabat la dinàmica amb un altre vídeo (El Pescador y el Banquero) per tal de continuar reflexionant amb el concepte de la riquesa, concepte molt relatiu pel que hem pogut veure!

Molts dels infants han verbalitzat que els ha fet falta el confinament per adonar-se’n de lo molt que han enyorat el poder anar a l’escola i valorar allò que ja tenien: per estar amb les amistats, per tenir una comunicació instantània a l’hora de fer preguntes i obtenir respostes, per veure als seus/seves mestres, per tornar al que per a ells és la seva escola tradicional, no a la telemàtica, …

La setmana següent tenim la nostra 2ª i darrera cita abans d’acomiadar-nos. Les vacances d’estiu ja són aquí i enguany més que mai les necessitarem per deixar descansar el cervell de totes les emocions viscudes.

Reflexions de 5èB 😋

Ni millors, ni pitjors

Ni vertaderes o falses,

les nostres!

Do not judge our choices without understanding our reasons!

A life Quote of Respect! 😍

SETMANA del 15 al 19 de juny

Bones tardes, famílies!Això ja s’acaba i ja sentim l’oloreta de l’estiu…
Aquesta setmana vinent NO enviarem tasques, així els/les alumnes que tenguin tasques endarrerides les podran enviar durant la setmana.
Una aferrada a totes i a tots!

Tasques d’Educació Física

Bon dia a tots i a totes,

Aquestes setmanes ja no us penjaré més activitats i us ho deix perquè tingueu temps d’anar avançant la feina i entregar-me-la.

Recordau que si teniu problemes o dubtes, podeu contactar amb jo i us podré ajudar.

Correu: m.sastre @ ceippuntadenamer . org

Telegram: @MASastre o https://t.me/MASastre

Una abraçada molt forta,

MªAntònia Sastre.

MÚSICA: Ball final de curs

Hola nins i nines,El curs ja s’acaba i com sempre en aquesta época a la classe de música ballam molt.
Per això vos propós que balleu aquesta coreografia.
Si qualcú no té vergonya me pot enviar un vídeo amb un trosset del ball.😉
També me podeu escriure explicant com vos ha anant.

Ball final: Con calma

Una abraçada,
Xisca.

Comunicat Anglès

Molt bon dia a tots i a totes 🤗,

Grans i petits; això ja s’acaba i aviat començarà l’estiu! 🍉🍒🏖

Ha acabat oficialment el període d’entrega de tasques; tot i així podreu trobar els darrers conceptes que consider important continuar practicant abans de tancar el curs escolar 2019 – 2020.

Aquesta setmana la podeu fer servir per anar acabant tranquil·lament tasques d’altres assignatures, pegar una ullada més tranquil·la a la pàgina d’anglès, passejar-vos-hi i familiaritzar-vos més amb ella; ja que tot apunta que el curs que ve, s’haurà de continuar fent feina telemàtica; o si més no, habituar als infants a emprar-les i potenciar la competència digital de forma autònoma.

En el cas de voler tenir una informació més acurada de les tasques realitzades i els seus resultats, dubtes que encara tingueu, … ara és el moment ja que el volum de feina ha baixat i el nostre cervell està més receptiu a escoltar i a entendre.

Aquesta setmana tornarà a estar oberta l’aula virtual on m’hi podreu trobar si hi ha algú de vosaltres que tengui dubtes o senzillament vulgui entrar a saludar.

Visitar aula d’Anglès:
Dilluns de 12 a 12:45

Propostes de la Setmana del 8 al 12 de juny

Recordau…

soc a un clic,
per a qualsevol cosa podeu enviar-me un correu electrònic, un missatge via telegram o visitar l’aula virtual.

Diana 😘💌