25N: DIA MUNDIAL CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE

Dimecres 25 de novembre va ser el dia mundial contra la violència de gènere. Els grups de sisè vam analitzar el conte popular de la bella i la bèstia i també vam mirar un vídeo sobre els estereotips d’aquest conte i en vam parlar una miqueta. Va ser molt interessant. Per acabar, vam fer una llista d’alguns contes estereotipats que coneixem i d’altres no estereotipats. Per parelles vam dibuixar i escriure el títol, i després vam penjar tots els dibuixos i ens va quedar aquest mural tan bonic:

MOBILITZA’T

Molt bon dia família,aquest curs 2020 – 2021 tornarem a posar en marxa la recollida d’aparells electrònics (mòbils/tauletes) que no funcionin adientment, estiguin espatllats o que tingueu a un calaix fora cap utilitat.
Des del centre volem recordar la importància del reacondicionament de mòbils i així poder allargar la vida útil dels mateixos.

L’any passat se’ls explicà l’exemple de Borneo, on la selva està sent destruïda per la plantació de palmeres i així aconseguir l’oli de palma.
1. Video Borneo i Orangutans: English / Castellà

Nosaltres treballem amb l’Institut Jane Goodall, qui fa una molt bona feina per intentar ajudar als ximpanzés del Congo; així com a les persones d’allà. Hem adjuntat notícies que parlen del tema.
Les mines són per extreure el Coltan; així com altres minerals necessaris per a un millor funcionament dels nostres dispositius.

Però no tot és negatiu! Cada 30 dispositius mòbils podíem adoptar un primat; Gràcies a la vostra participació n’hem pogut adoptar 8, aquí vos en presentam 5. Demanau als vostres fills/filles quins són els dos triats per la seva classe i podeu veure els seus vídeos de presentació. Cada mes, mes i mig rebrem més informació sobre la seva evolució. Un cop estiguin totalment recuperats seran tornats a la llibertat.

2. Informació dels ximpanzés.
Kudia, Anzac, Lemba y Hiila/Cheempo

3.Trailer Chimpanzee de Walt Disney

4. Informació treballada el curs 2019-2020 amb l’alumnat de 2n Cicle.

5. Notícies sobre el treball a les mines. Video Notícia

Qualsevol coseta,
no dubteu en demanar-ho!

CEIP Punta de n’Amer
(Comissió de Medi Ambient)

Paraules del 2020: Resiliència i Nankurunaisa

Paraules del 2020: Resiliència i Nankurunaisa

Novembre ja toca a la fi i 3 mesos més tard comencen a sortir els primers brots tendres del curs escolar.

Tots i totes començàrem el mes de setembre amb incertesa, dubtes, neguits, pors,… però a poc a poc es transformaren en respecte, conscienciació, resignació i acceptació a la nova situació a viure. Enguany tenim noves regles de joc, ni més ni pus! La vida és com una muntanya russa, de nosaltres depèn decidir com la volem viure… Cridant de por o d’emoció!

Després d’una gran bufada de vent on s’han hagut de posar en ordre els papers, és quan hem pogut començar a fer feina i a posar en marxa projectes pendents, que romangueren aturats per mor de la COVID-19 el passat curs escolar.

Després de moure quatre fils i 2 telefonades s’han tornat a posar en marxa iniciatives solidàries amb el medi ambient! Sense elles ens faltava essència. No érem nosaltres!

Projecte I: Mobilitza’t
Ja és oficial, els i les alumnes de CEIP Punta de n’Amer hem estat tiets i tietes de vuit ximpanzés:

Kudia, qui fou trobada desnutrida i amb molta, molta gana. Fou tan representativa la forma com aprecià el menjar quan li donaren un cop rescatada, que li posaren el nom en honor al significat: Menjar!

Anzac, qui va perdre a la seva família i va perdre un bracet. Després d’una bona dosis d’amor, medicina, menjar i cura, ningú no ho diria! És la reina de les branques!

Lemba, qui va patir la polio entre d’altres malalties, ho està superant i finalment, que no manco importants, tenim a n’Hiila & Cheempo, mare i fill que han tingut la sort de poder romandre junts i sobreviure.

Durant un any i gràcies a la recollida d’aparells electrònics que es realitzà el passat curs escolar, la nostra nova família agafarà moltes forces per poder ser tornada a la llibertat un cop s’hagin recuperat del tot.

Ah! Enguany tornarem a posar la iniciativa en marxa; així que ja sabeu… si teniu aparells electrònics espatllats o que no empreu (mòbils/tauletes) podeu fer-los arribar a l’escola.

Projecte II: Los Pequerecicladores

Ecovidrio, en col·laboració amb el Consell i l’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar, ha iniciat la campanya de sensibilització ambiental “Los Peque Recicladores” destinada a fomentar el reciclatge dels envasos de vidre en el municipi.

Cada col·legi té un contenidor de vidre decorat en en els voltants del centre, on tots els nens, pares, mares, professors, etc. hauran de dipositar el major nombre d’envasos de vidre. Tenim fins la darrera setmana abans de començar les vacances d’hivern al desembre, ens ajudau? És un concurs on competim distintes escoles de Mallorca, hi ha un rànking i tot. El nostre contenidor és fàcil de localitzar, el trobam abans d’entrar al pàrking de l’escola i posa CEIP Punta de n’Amer. Vos necessitam! Enguany com ja sabeu molts de locals, restaurants, hotels han tancat i conseqüentment l’ús d’envasos de vidre de molts de nosaltres ha minvat també; A això li sumam que moltes famílies s’han mudat a altres localitats. Tot i així estam contents, perquè pot a pot, el contenidor es va omplint!

Ah! Ens han regalat una motxilla molt xula que hem pogut dur al següent projecte!

Projecte III: Reforestació al Torrent de Sant Llorenç
El curs passat aquest projecte també es veié afectat però finalment també s’ha pogut dur a terme. No les teníem totes clares! Mentre anàvem a Sant Llorenç ha començat a fer quatre gotes; però res no ens ha aturat i hem pogut dur a terme la nostra missió.

Primer hem tingut una xerrada amb en Pachi, tècnic d’Ibanat, qui ens ha explicat la diferència entre els distints rols del bomber, agents de medi ambient i ells. Ha estat molt interessant; però desitjàvem posar-nos a sembrar; Avui ha estat la nostra 1ª sortida amb autocar i ens volíem moure! Abans però ens ha explicat com escolleixen els tipus de plantes i arbres a sembrar. Hem mirat el nostre voltant i ho hem entès tot d’una. Si el pots trobar al lloc, és que pot créixer!

Aquesta darrera setmana de novembre ha semblat que tot tornava a la normalitat; d’aquí les dues paraules triades: Resiliència i Nankurunaisa. El sol surt cada matí, tot i que no sempre el veiem!

PROJECTE FUNCIONS VITALS

Els alumnes i les alumnes de 6è hem dut a terme un projecte sobre les Funcions Vitals. És cert que enguany l’escola és una mica diferent, però, tenint present sempre les noves mesures, hem treballat en grups cooperatius, i hem investigat i descobert moltíssimes coses noves… aquí us deixam algunes imatges d’aquests dies treballant en equip. D’aquí poc ja començam les exposicions!

Mail / Agenda (English Classes)

Bon dia famílies 🤗,enguany a les sessions d’anglès es realitzarà un seguiment més personalitzat.
Cada alumne/a com ja sabeu té un correu corporatiu i funcionarà com una agenda; ja que només ens veim 2 cops a la setmana.

Aniran rebent distinta informació:
– Tasques
– Material / Eines per estudiar
– Comentaris sobre els resultats obtinguts
– Tasques d’ampliació i/o de recuperació
– …

Tal volta seria recomanable desactivar les notificacions (google classroom) si el volum d’entrades és molt gran. En cas d’estar interessats en saber com es fa, podeu posar-vos en contacte amb nosaltres; per la nostra banda ja n’hem desactivat.

L’objectiu és millorar l’autonomia dels nostres infants, els vostres fills/filles.

Pot ser rebreu informació en cap de setmana, moltes vegades és perquè és quan s’ha acabat d’analitzar la feineta realitzada a l’aula i d’altres perquè sé que hi ha famílies que és quan tenen més temps i tranquilitat per fer les tasques d’escola, sense tanta pressió.

Els mails que es rebin en cap de setmana NO SÓN DEURES, són per millorar. Segurament aniran acompanyats d’una data orientativa d’entrega; ja que hem d’avançar i ajudaria moltíssim que quan es torna a explicar a classe, s’entengui millor el procediment i/o s’estigui més familiaritzat.

Vosaltres d’aquesta manera també podeu estar informats de les dificultats o mancances que puguin tenir el vostre fill/a; així com de les distintes tasques que es van presentant. Com ja sabeu, per la situació que estam vivint se’ns aconsella evitar en la mesura del possible les reunions presencials; així que amb aquesta eina, vos ajuda a tenir un seguiment de l’evolució a l’assignatura d’anglès gairebé setmanal.

Diana 😘💌

La tornada a les aules ja és un fet!

La tornada a les aules ja és un fet! Fins fa unes setmanes ningú no sabia de cert si aquest dia arribaria, però sí, ha pogut ser! Ja és una realitat i les portes dels centres educatius s’han obert. A CEIP Punta de n’Amer hem intentat adaptar-nos a la realitat i a la situació que ens toca a tots/totes viure. Sabem que no ha estat un 2020 fàcil i que encara queden mesos per endavant, però també sabem que tots junts podem fer que vagi millor; però per això necessitam paciència i comprensió.

Uns dels canvis més importants són els horaris d’entrades i sortides per tal d’evitar en la mesura del possible les aglomeracions. És per això que també els tres primers dies seran progressius i sumatius.

Pels més petits del centre, les portes s’obriran a les 08:45. Mentre que els més grans entraran a partir de les 09h. Tots aniran entrant tranquil·lament a les seves aules, es desinfectaran mans amb els gels hidroalcohòlics que es troben a totes les aules o bé, rentant-se les mans amb aigua i sabó abans d’entrar. Durant aquests dies és fàcil trobar-se mestres que els acompanyen per recordar les noves normes a seguir; De fet, també hem pogut comptar amb la presència de la policia local i membres de protecció civil qui s’encarregaven de vetllar per la nostra tranquil·litat i benestar.

Hem començat la setmana amb les reunions amb les famílies per tal que poguessin conèixer els tutors/tutores; així com la localització de les aules. Això ha ajudat molt a que avui l’alumnat vingués amb moltes ganes de retrobar-se amb els seus companys/companyes i antics mestres.

Dijous 10 de setembre s’ha incorporat al centre l’alumnat de 3 i 4 anys, junt amb els de 1r i 6è d’Educació primària.

Divendres 11 es sumaran aquells alumnes de 5 anys, junt amb els de 2n i 4t de primària.

Dilluns 14 de setembre ja tota l’escola es trobarà al 100% del seu alumnat ja que s’incorporaran els de 3r i 5è.

Durant els tres primers dies s’han anat programant activitats, dinàmiques i sessions per tal de fer un acompanyament emocional als infants. De fet, avui ja hem pogut veure alumnes practicant com rentar-se adientment les mans, col·locar-se les mascaretes o bé practicant amb una cinta mètrica què suposa 1m i mig de distància.

Els més grans han recordat mails i contrasenyes; així com refrescar conceptes de GSuite. Des del centre intentarem que en cas d’un futur confinament, tots i totes es sentin amb la confiança necessària per fer feina de forma autònoma, independent però sobretot amb l’orgull, força i autoestima suficient com per posar en pràctica les distintes competències bàsiques que faran d’ells i elles personetes preparades pel futur.

Volem donar les gràcies a totes aquelles famílies que confien amb nosaltres i ens faciliten la nostra tasca docent. És molt gratificant per a nosaltres veure com la vostra energia positiva es reflecteix a la careta dels vostres fills i filles. No deixa indiferent a ningú la capacitat de resiliència que demostren dia a dia. Són els nostres súper herois i heroïnes, que s’adapten com ningú als canvis! Al principi els canvis costen, però llavors sempre veim coses positives que han succeït… i d’això es tracta!

De fet, els alumnes de 5è, durant el confinament aprengueren una paraula molt important a tenir present al llarg de la nostra vida: NANKURUNAISA! I que només per això, es mereixen que siguem nosaltres els models lluitadors a seguir!

Volem desitjar-vos a tots i a totes molt bon inici de curs 2020 – 2021!

Llibres de Lectura

Molt bon dia a tots i a totes,aquest serà un dels darrers missatges abans de començar oficialment les vacances d’estiu. Recordau que si no heu pensat a recollir els vostres llibres, quaderns, carpetes o bé no heu entregat encara els llibres de lectura (biblioteca, anglès,…) o ordinadors que se vos hagin deixat en préstec. Podeu fer-ho el dia de l’entrega de notes.
Si no ens veiem per l’escola aquests dies,
desitjar-vos MOLT BON ESTIU!

Diana 😘💌