Mail / Agenda (English Classes)

Bon dia famílies 🤗,enguany a les sessions d’anglès es realitzarà un seguiment més personalitzat.
Cada alumne/a com ja sabeu té un correu corporatiu i funcionarà com una agenda; ja que només ens veim 2 cops a la setmana.

Aniran rebent distinta informació:
– Tasques
– Material / Eines per estudiar
– Comentaris sobre els resultats obtinguts
– Tasques d’ampliació i/o de recuperació
– …

Tal volta seria recomanable desactivar les notificacions (google classroom) si el volum d’entrades és molt gran. En cas d’estar interessats en saber com es fa, podeu posar-vos en contacte amb nosaltres; per la nostra banda ja n’hem desactivat.

L’objectiu és millorar l’autonomia dels nostres infants, els vostres fills/filles.

Pot ser rebreu informació en cap de setmana, moltes vegades és perquè és quan s’ha acabat d’analitzar la feineta realitzada a l’aula i d’altres perquè sé que hi ha famílies que és quan tenen més temps i tranquilitat per fer les tasques d’escola, sense tanta pressió.

Els mails que es rebin en cap de setmana NO SÓN DEURES, són per millorar. Segurament aniran acompanyats d’una data orientativa d’entrega; ja que hem d’avançar i ajudaria moltíssim que quan es torna a explicar a classe, s’entengui millor el procediment i/o s’estigui més familiaritzat.

Vosaltres d’aquesta manera també podeu estar informats de les dificultats o mancances que puguin tenir el vostre fill/a; així com de les distintes tasques que es van presentant. Com ja sabeu, per la situació que estam vivint se’ns aconsella evitar en la mesura del possible les reunions presencials; així que amb aquesta eina, vos ajuda a tenir un seguiment de l’evolució a l’assignatura d’anglès gairebé setmanal.

Diana 😘💌

La tornada a les aules ja és un fet!

La tornada a les aules ja és un fet! Fins fa unes setmanes ningú no sabia de cert si aquest dia arribaria, però sí, ha pogut ser! Ja és una realitat i les portes dels centres educatius s’han obert. A CEIP Punta de n’Amer hem intentat adaptar-nos a la realitat i a la situació que ens toca a tots/totes viure. Sabem que no ha estat un 2020 fàcil i que encara queden mesos per endavant, però també sabem que tots junts podem fer que vagi millor; però per això necessitam paciència i comprensió.

Uns dels canvis més importants són els horaris d’entrades i sortides per tal d’evitar en la mesura del possible les aglomeracions. És per això que també els tres primers dies seran progressius i sumatius.

Pels més petits del centre, les portes s’obriran a les 08:45. Mentre que els més grans entraran a partir de les 09h. Tots aniran entrant tranquil·lament a les seves aules, es desinfectaran mans amb els gels hidroalcohòlics que es troben a totes les aules o bé, rentant-se les mans amb aigua i sabó abans d’entrar. Durant aquests dies és fàcil trobar-se mestres que els acompanyen per recordar les noves normes a seguir; De fet, també hem pogut comptar amb la presència de la policia local i membres de protecció civil qui s’encarregaven de vetllar per la nostra tranquil·litat i benestar.

Hem començat la setmana amb les reunions amb les famílies per tal que poguessin conèixer els tutors/tutores; així com la localització de les aules. Això ha ajudat molt a que avui l’alumnat vingués amb moltes ganes de retrobar-se amb els seus companys/companyes i antics mestres.

Dijous 10 de setembre s’ha incorporat al centre l’alumnat de 3 i 4 anys, junt amb els de 1r i 6è d’Educació primària.

Divendres 11 es sumaran aquells alumnes de 5 anys, junt amb els de 2n i 4t de primària.

Dilluns 14 de setembre ja tota l’escola es trobarà al 100% del seu alumnat ja que s’incorporaran els de 3r i 5è.

Durant els tres primers dies s’han anat programant activitats, dinàmiques i sessions per tal de fer un acompanyament emocional als infants. De fet, avui ja hem pogut veure alumnes practicant com rentar-se adientment les mans, col·locar-se les mascaretes o bé practicant amb una cinta mètrica què suposa 1m i mig de distància.

Els més grans han recordat mails i contrasenyes; així com refrescar conceptes de GSuite. Des del centre intentarem que en cas d’un futur confinament, tots i totes es sentin amb la confiança necessària per fer feina de forma autònoma, independent però sobretot amb l’orgull, força i autoestima suficient com per posar en pràctica les distintes competències bàsiques que faran d’ells i elles personetes preparades pel futur.

Volem donar les gràcies a totes aquelles famílies que confien amb nosaltres i ens faciliten la nostra tasca docent. És molt gratificant per a nosaltres veure com la vostra energia positiva es reflecteix a la careta dels vostres fills i filles. No deixa indiferent a ningú la capacitat de resiliència que demostren dia a dia. Són els nostres súper herois i heroïnes, que s’adapten com ningú als canvis! Al principi els canvis costen, però llavors sempre veim coses positives que han succeït… i d’això es tracta!

De fet, els alumnes de 5è, durant el confinament aprengueren una paraula molt important a tenir present al llarg de la nostra vida: NANKURUNAISA! I que només per això, es mereixen que siguem nosaltres els models lluitadors a seguir!

Volem desitjar-vos a tots i a totes molt bon inici de curs 2020 – 2021!

Cita de recollida dels informes de 5è- 24 de juny

5èA

Lluvia mascaro perez08:30
Alba galdeano socias08:45
Asier Magraner López09:00
Eneko Martinez Crestemayer09:30
Eva travalja cordero10:30
Zoe Gutiérrez martin11:00
Emma Calatayud Jiménez11:15
Leire Fernández Campayo11:30
Sergio Santamarta Valero12:00
Toni Amer Ballester12:15
Mikolaj Witon12:30
Yeshua Gallego12:45
Claudia Rodríguez Sánchez13:00
sharin michelle real13:15
Alejandro Gallego Vega13:30

5èB (Lliurarà les notes na Diana Barceló)

Sergi jaume estelrich08:30
Cecilia McElhenie08:45
Lucas lorente09:00
Ariana lucia rastrero navarrete09:15
Carolina09:30
Kyra Ceruti Burdese09:45
Pere Nebot Mascaró10:00
Qihao Weng Chen10:15
Kevin Domínguez de la fuente10:45
alex punzano pascual11:00
Alex punzano pascual11:15
Diego Juan Fochon11:30
Cristobal12:00
Jesus Alejandro Cartagena Sanchez13:00
CARLOTA GÓMEZ KÖNIG13:30
Lucas Lorente gonzalez13:45
  • Recordau que:
  • Caldrà portar mascareta( Segons la normativa vigent).
  • No mostrar simptomes de COVID-19.
  • Haurà de venir el mínim de persones possibles.
  • S’ha d’estar el mínim temps a les instal·lacions del centre.

RECORDATORI
Ens agradaria recordar el nostre posicionament en quant a regals als docents. Trobam que hi ha raons fonamentals per abandonar aquest costum habitual amb les famílies del nostre centre.

Ens omple de satisfacció quan els infants ens regalen detalls simbòlics, realitzats per ells mateixos però ens sentim incòmodes davant un obsequi de valor econòmic per agrair-nos la feina, ja que fer la feina ben feta no mereix cap recompensa extra.
El millor regal que poden fer als i a les mestres és la col·laboració, confiança i comprensió.

Atentament, l’equip educatiu

Llibres de Lectura

Molt bon dia a tots i a totes,aquest serà un dels darrers missatges abans de començar oficialment les vacances d’estiu. Recordau que si no heu pensat a recollir els vostres llibres, quaderns, carpetes o bé no heu entregat encara els llibres de lectura (biblioteca, anglès,…) o ordinadors que se vos hagin deixat en préstec. Podeu fer-ho el dia de l’entrega de notes.
Si no ens veiem per l’escola aquests dies,
desitjar-vos MOLT BON ESTIU!

Diana 😘💌

Cita prèvia pel lliurament dels informes finals 5è

Bona nit famílies. Aquest any ens hem vist obligats a organitzar el lliurament dels informes finals d’una altra manera. Aquesta vegada s’haurà de sol·licitar cita prèvia mitjançant el formulari pertinent aquí enllaçat.

El proper dilluns dia 22 pel matí publicarem les llistes amb els noms i hores finals per la recollida d’informes.

Els dies d’entrega de notes són:

  • 23 de juny pels grups de 1r, 2n i 3r.
  • 24 de juny pels grups d’Educació Infantil, 4t, 5è i 6è

Podeu omplir el formulari fins el diumenge dia 21 a la nit.

Alumnat de 5A- Sonia Nuñez

Alumnat de B- Cati Gelabert

Recordau que:
– Caldrà portar mascareta( Segons la normativa vigent).
– No mostrar simptomes de COVID-19.
– Haurà de venir el mínim de persones possibles.

No és imprescindible venir al centre a recollir els informes finals i recordam que hi teniu accés des del GESTIB de les famílies. No obstant des del centre hem trobat oportú facilitar aquesta entrega d’informes finals a aquelles famílies que ho desitgin.

RECORDATORI
Ens agradaria recordar el nostre posicionament en quant a regals als docents. Trobam que hi ha raons fonamentals per abandonar aquest costum habitual amb les famílies del nostre centre.

Ens omple de satisfacció quan els infants ens regalen detalls simbòlics, realitzats per ells mateixos però ens sentim incòmodes davant un obsequi de valor econòmic per agrair-nos la feina, ja que fer la feina ben feta no mereix cap recompensa extra.
El millor regal que poden fer als i a les mestres és la col·laboració, confiança i comprensió.

Atentament, l’equip educatiu

Tutoria online d’acomiadament

Bon dia i bona setmana nins i nines de 5èB! Aquest divendres 19 farem una tutoria d’acomiadament online (via ZOOM). Intentarem entrar tots junt (a veure què tal va), per tant no hi haurà grups. La trobada online serà a les 10:30, ja vos enviaré el link minuts abans… Una aferrada!!

Summer Time

Molt bon dia a tots i a totes 😍,ara ja sí que sí que està arribant el moment de dir adéu. Ens queden uns dies encara per endavant i ara fa un any seria setmana de platja, tallers, assajos, música, jocs, ….

Així que aprofito per acomidar-me fins al curs vinent si no ens topam per l’escola aquests dies. Donar-vos l’enhorabona per la gran feina feta, per l’esforç realitzat, per les energies invertides; però sobretot per la força de voluntat demostrada, no era fàcil!
Aquest missatge va per a tots vosaltres, famílies, alumnes, mestres de suport, … Per a tots i totes que heu fet possible aquest treball en equip. Tots teníem un mateix objectiu… Treballar pel bé dels nostres alumnes, de vosaltres!

Podeu fer una gran respirada, ben sentida perquè ho heu aconseguit! Ja està! Congrats! I’m super proud of you all and I really appreciate your effort! That means a lot to me. Enjoy your summer time as much as possible, relax, have fun, please disconnect all the electronic appliances, I’ll do it for sure as soon as I can 🤗.

My best wishes,
now and always,
Encara a un clic!
Diana 😘💌

Entrevista als alumnes de 5èB

El divendres 12 de juny es realitzaren les primeres mini-tutories amb el grup de 5è d’EP. Es feren dos torns dels grups:

Grup 1 de 09:30 a 11:00 i Grup 2 de 11:30 a 13:00. Els ànims estaven molt bé i els/les alumnes molt tranquils; fet molt positiu donada la situació. 🤗

Per tal d’entrar al centre haguérem de seguir un protocol molt senzill, però clau:

– Desinfecció de soles de sabates i gel desinfectant.

Tothom vingué amb les seves mascaretes i de fet, de lo més fashion totes i cada una d’elles. Aviat haurem de fer la desfilada de mascaretes tardó/hivern.

Anàrem cap a les aules on ens posaríem al dia; però aquest cop de forma presencial, sempre mantenint la distància de seguretat. Fou quan es posaren en pràctica les posicions del ball de fi de curs i els rotllos restauratius per assegurar-nos que així fos.

Després de parlar una mica de nosaltres realitzàrem unes tasques. Encetarem la dinàmica amb una breu història d’un pare i un fill on es parlava de la riquesa; aquesta història la poguérem extrapolar al confinament i canvi d’hàbits sobre allotjaments que la gent s’està plantejant en aquests moments (campering, turisme rural, tornada als pobles dels padrins, …); així com valorar què és realment la riquesa personal.

Se’ls explicà que hi ha més gent del que pensam que pensa com el pare; però que per sort també hi ha gent que fora pautes/indicacions/ té la mateixa mirada que el fill.

Així que es començà una entrevista entre els/les alumnes que vingueren i aquestes foren algunes de les respostes: 📝

1. Quines coses positives ha tingut el confinament per a tu?

– Aprendre a cuinar i a fer postres, gaudir més de la casa (abans per mi, només era el lloc on anava a dormir), unió entre desconeguts quan tots sortíem a les 8 per aplaudir, saber esperar, estar més temps amb la meva família, no tenir la necessitat de sortir al carrer, més temps d’autoreflexió i més tranquil·litat als carrers.

2. Quines coses positives ha tingut el confinament per a tots?

– Ara hi ha un major control i vigilància de seguretat, higiene i aforament; menys tràfic a les carreteres i sobretot ha estat un alè per la naturalesa on la flora i fauna s’han pogut recuperar.

🐬 🌍🐝🌻🌾

3. Quines coses posaries damunt la balança on depenent de com es miri té un caire positiu o negatiu?

Per una banda l’illa no està tan saturada, tenim més espai, les platges tenen un color espectacular i són per a nosaltres. Les carreteres no estan col·lapsades i hi ha menys renou. Per altra banda, a Mallorca vulguem o no, vivim del turisme/restauració. Tots els sectors: primari, secundari i terciari, directa o indirectament s’han vist afectats. Molts de pagesos, ramaders, agricultors, … han hagut de regalar bens/porcs o tirar patates, tomàtigues per excedent.

L’autoreflexió ha tingut les dues cares d’una mateixa moneda. Ens ha ajudat per pensar, observar, analitzar, baremar i classificar els nostres pensaments; però a la vegada allò que descobríem no sempre era agradable. No sempre la gent ha actuat com ens hagués agradat que ho fessin.

L’ús dels aparells electrònics ha fet que la comunicació fos més ràpida i que poguéssim realitzar tasques de l’escola; però quan ajuntàvem el temps de feina, amb el temps que dedicàvem a jugar, es traduïa a moltes hores emprant les tauletes, mòbils, ordinadors, … en resum, mirant una pantalla.

El confinament en sí ha provocat dos estats contradictoris. Ens avesàrem a no sortir i per tant ja quan teníem permís no ens feia ganes; però a la vegada el nostre cervell i cos sí que necessitava poder respirar aire fresc; així com la nostra vista poder obrir el seu camp visual i veure objectes a diferents distàncies.

El fet d’estar privats de veure’ns amb la família, al principi costava molt perquè es feia molt estranya la situació; però amb el començament de les fases podien arribar a saturar.

4. Quina cosa negativa ha tingut el confinament?

– Que no tothom l’ha respectat 100% i produïa tensions entre els adults.

– No poder anar al parc o emprar les piscines.

5. Si el curs vinent s’hagués de canviar el sistema de classes com ho plantejaríeu?

Aquí ha estat curiós veure que els infants ho han extrapolat a les seves realitats familiars i anaven explicant com ho fan ells a l’hora d’estar amb els seus pares o mares si aquests estan divorciats/separats.

Proposta 1: dilluns, dimecres, divendres un grup; dimarts i dijous el segon. I a la setmana següent bescanviar els dies.

Proposta 2: Torn matí i torn capvespre.

Aquesta opció ha sorgit davant la realitat que a molts d’ells els agrada dormir fins tard.

Proposta 3: Un dia sí, un dia no.

S’ha acabat la dinàmica amb un altre vídeo (El Pescador y el Banquero) per tal de continuar reflexionant amb el concepte de la riquesa, concepte molt relatiu pel que hem pogut veure!

Molts dels infants han verbalitzat que els ha fet falta el confinament per adonar-se’n de lo molt que han enyorat el poder anar a l’escola i valorar allò que ja tenien: per estar amb les amistats, per tenir una comunicació instantània a l’hora de fer preguntes i obtenir respostes, per veure als seus/seves mestres, per tornar al que per a ells és la seva escola tradicional, no a la telemàtica, …

La setmana següent tenim la nostra 2ª i darrera cita abans d’acomiadar-nos. Les vacances d’estiu ja són aquí i enguany més que mai les necessitarem per deixar descansar el cervell de totes les emocions viscudes.

Reflexions de 5èB 😋

Ni millors, ni pitjors

Ni vertaderes o falses,

les nostres!

Do not judge our choices without understanding our reasons!

A life Quote of Respect! 😍

SETMANA del 15 al 19 de juny

Bones tardes, famílies!Això ja s’acaba i ja sentim l’oloreta de l’estiu…
Aquesta setmana vinent NO enviarem tasques, així els/les alumnes que tenguin tasques endarrerides les podran enviar durant la setmana.
Una aferrada a totes i a tots!