Entre tots és més fàcil!Ser Inconformista pot ser productiu!

Avui volem presentar-vos una carta que ha redactat na Carolina Guardiola; N’Adriana i na Carolina són dues alumnes de 6è que han tingut la necessitat d’anar més enllà dels tallers, les diades i les xerrades. Avui han estat elles qui han decidit actuar per elles mateixes! Han demanat permís a la seva tutora per poder explicar la seva història a la resta de companys/companyes de l’escola i nosaltres hem volgut compartir-ho amb tots vosaltres:

Bon dia a tothom!

Soc na Carolina Guardiola, alumna de l’escola Punta de n’Amer.

Avui m’agradaria poder-vos contar algunes coses importants que han passat aquest curs.

Juntament amb els meus companys, hem participat en un concurs anomenat “Los Peque Recicladores” on l’objectiu és aconseguir recollir la màxima quantitat de botelles de vidre dipositant-ho en un contenidor especial que tenim al costat de l’escola.

Fa dos anys que estam treballant també la importància del correcte reciclatge de la e-waste, amb el re-acondicionament d’aparells electrònics; Molta d’aquesta és enviada a països asiàtics on nens i nenes s’encarreguen de desmontar-los sense cap protecció. A la República Democràtica del Congo hi ha unes mines per extreure coltan i altres minerals on hi ha infants treballant-hi en males condicions. Per tant, també estam ajudant a recollir mòbils. D’aquesta manera gent autoritzada i preparada pot repara-los i reutilitzar les distintes peces, materials i minerals.

El fet de participar en aquests concursos va fer que me n’adonés de la importància que té que tots participem en el reciclatge d’una manera o una altra. Sense descuidar com és d’important reduir i reutilitzar.

A poc a poc, vaig anar veient més i més plàstics i vidres pel carrer tirats a qualsevol racó. La platja, els parcs, els descampats i els solars abandonats n’estaven plens, així que vaig decidir utilitzar alguns dies del meu temps lliure per recollir residus d’aquests llocs que es troben tan bruts.

Durant aquest temps que he recollit residus dels nostres carrers també he après algunes coses molt importants que tots hauríem de saber per reciclar correctament, com per exemple que no tot el vidre és apte per tirar en els contenidors verds, ja que les botelles de vidre i, per exemple, els tassons de vidre no tenen el mateix punt de fusió i no es tracten de la mateixa manera.

Uns guants i unes quantes bosses per posar els envasos és tot allò que necessitem per dur a terme aquesta tasca, amb això vull animar a la gent a ajudar a netejar els seus pobles i al mateix temps a reciclar correctament aquests residus que no estan ben tractats.

Si tots fem el mateix, tindrem pobles més nets i ajudarem a que el planeta pugui respirar millor. Només d’imaginar-me que la quantitat de residus que he arribat a llevar amb un dia pogués multiplicar-se per tota la gent que volgués apuntar-se amb mi m’il·lusiona molt.

Entre tots és més fàcil!